Iohannis, prima reacţie în scandalul Valiza: Acest infractor Dragnea, care s-a cocoţat în fruntea partidului şi a statului, progresează

Klaus Iohannis, atac dur la adresa lui Liviu Dragnea. Şeful statului l-a numit „acest infractor” pe preşedintele PSD şi a spus că aşa se întâmplă când ajung infractori în fruntea statului.

„Acest infractor Dragnea care s-a cocoţat în fruntea partidului şi a statului progresează”, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, întrebat cum comentează declaraţiile lui Liviu Dragnea legate de scandalul Valiza Tel Drum.

„Aşa se întâmplă când ţara este condusă de infractori, că penal nu mai am voie să-i spun”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că România se confruntă din ce în ce mai des cu fenomenul fake news, subliniind că şi „ieri am avut un exemplu de paradă”.

„Ne confruntăm din ce în ce mai des şi cu ameninţări specifice contextului actual, care riscă să pună în pericol chiar democraţia şi statul de drept – fenomenul fake news – şi ieri am avut un exemplu de paradă. Manipularea de orice fel a informaţiei de interes public şi un populism crescut care amăgeşte cu minciuni şi promisiuni prea puţin sustenabile sunt potenţiale pericole la adresa democraţiei”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, în conferinţa „Educaţia rescrie povestea” – aniversarea a 5 ani de Teach for Romania.

Şeful statului a dat ca exemplu declaraţiile unor politicieni potrivit cărora Uniunea Europeană ar fi vinovată pentru diferitele probleme din România.

„Auzim în ultima perioadă cum că UE ar fi vinovată pentru diferitele problemele din România. De fapt, asemenea afirmaţii nu reprezintă decât modul unor politicieni de a-şi ascunde propriile eşecuri şi de a găsi un vinovat de serviciu. Riscul este ca, din lipsa unor cunoştinţe legate de relaţia şi statutul României în Uniune, astfel de atacuri să devină credibile. Singura formă de imunizare împotriva populismului şi a demagogiei este educarea copiilor şi a tinerilor în ceea ce priveşte drepturile, libertăţile şi responsabilităţile pe care le au, precum şi în ceea ce priveşte modul în care funcţionează statul şi economia”, a precizat preşedintele.

El a subliniat că Teach for Romania este un foarte bun exemplu al unei iniţiative bazate pe voluntariat.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here