Liberalul Aurel Roșu DEMISIONEAZĂ din Consiliul Local Slatina. El spune că NU a trecut la ALDE

După ce și-a anunțat intenția de a demisiona din Partidul Național Liberal (lucru care nu s-a realizat, deocamdată, oficial, întrucât nu și-a depus, încă, demisia), Aurel Roșu, președinte al pensionarilor liberal din Olt, anunță că va renunța și la calitatea de președinte al Consiliului Local Slatina.

El își explică gestul prin faptul că „așa este corect. Dacă plec din partidul pe listele căruia am fost ales, trebuie să renunț și la postul de consilier local”.

Pe de altă parte, Aurel Roșu infirmă informația vehiculată de un site local care anunța, nu demult, trecerea sa la ALDE. Mai mult, liderul seniorilor liberali olteni susține nu doar că nu a trecut la ALDE, dar și că, deocamdată, nu și-a depus demisia la PNL.

„Sunt un liberal convins și așa o să și rămân. Dar vreau să mă retrag din viața politică, pentru că am motivele mele, care nu sunt generate de PNL. Am hotărât să mă retrag din politică pe perioadă nedeterminată. Am fost la ultima ședință (ședința Biroului Politic Județean a PNL Olt) și am spus că vreau să mă retrag. O să îmi și depun și demisia.

Nu sunt membru al ALDE deocamdată, nu am semnat o adeziune în acest sens. Eu am vrut să mă retrag din viața politică, lucru pe care l-au aflat și cei de la ALDE. Și domnul Niță (deputatul Mihai Niță, președintele ALDE Olt) mi-a zis: «Domnu’ Roșu, nu vreau să vă înregimentez politic, dar vreau să îmi fiți consilier parlamentar. Fără alte obligații». Pentru început am acceptat lucrul acesta, dar acum nu mai sunt sigur nici de asta; vreau doar să mă retrag din viața politică”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Aurel Roșu.

PNL Olt se confruntă cu plecări importante de oameni care au decis să părăsească partidul după ce la conducerea organizației județene a fost ales Liviu Voiculescu. Printre aceștia se numără primari și alți membrii importanți ai partidului, cuminând cu senatorul Siminica Mirea, care a invocat faptul că prea multe bariere i se pun în fața proiectelor dedicate cetățenilor din Olt pentru care se luptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here