Peste 2700 de viroze și pneumonii în Olt/ Săptămâna trecută, creștere cu 10% a bolilor de iarnă

2.752 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate, săptămâna trecută, în județul Olt, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Săptămâna trecută s-au înregistrat 1.989 de cazuri de infecții respiratorii acute în Olt, 50 de oameni bolnavi fiind internați în spital, dar și 673 de pneumonii, 109 pacienți având nevoie de tratament în regim de spitalizare, potrivit ultimelor date statistice ale Direcției de Sănătate Publică.

„Frecvența îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute a înregistrat o creștere cu peste 10% față de media ultimelor săptămâni, pe baza măririi numărului de raportori”, a declarat directorul DSP Olt, Andrei Iordache.

Pentru sezonul rece 2018 – 2019, DSP a catagrafiat 30.300 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.

Din achiziția Ministerului Sănătății, Oltului i-au fost repartizate 23.830 de doze de vaccin gripal pentru vaccinarea grupelor populationale considerate la risc. Până acum, 8.868 de doze au fost administrate medicilor, cadrelor sanitare medii și personalului auxiliar din spitale și din unitățile sanitare ambulatorii, din unitățile de bolnavi cronici, persoanelor adulte și copiilor din instituțiile de ocrotire socială, persoanelor care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, precum și persoanelor cu vârstă de cel puțin 65 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here