Știre de ultimă oră despre Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești/ Nu se aștepta nimeni la asta

Este vorba despre o veste bună. CNAIR are undă verde să semneze contractul pentru acest tronson cu constructorul italian Tirrena Scavi, desemnat iniţial câştigător, după ce Construcţii Erbaşu a renunţat la contestarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti, potrivit Economica.net.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, pe 1 octombrie, că au fost desemnați constructorii primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova-Pitești, cu o lungime totală de 58 de kilometri. Licitația primului tronson, în lungime de 17,7 km, pornind de pe centura Craiovei până la limita județelor Dolj și Olt, a fost câștigată de Tirrena Scavi S.p.A, cu 76 de milioane de euro (358.179.480 lei), fără TVA.

Construirea celui de-al doilea tronson – care va continua traseul drumului expres pe încă 39,8 kilometri, până la Slatina –, împărțit în două loturi, a fost obținută de asocierea Sa&Pe Construct SRL – Spedition Umb SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL.

Dacă licitația celui din urmă nu a fost contestată de nimeni, prima a fost contestată de  Construcţii Erbaşu, liderul Asocierii Construcţii Erbaşu SA – Vahostav SK as – Trameco SA.

Pe 25 octombrie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a constatat că firma omului de afaceri Cristian Erbaşu a renunţat însă la contestaţie, mai arată Economica.net. Astfel, CNAIR are unde verde pentru semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor cu italienii de la Tirrena Scavi S.p.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here