Sondaj IMAS: Coaliţia de guvernare scade în bloc. PSD scade sub 30%

USR a oferit publicității datele sondajului efectuat de IMAS pe luna octombrie a acestui an.

USR prezintă datele unui sondaj de opinie pe luna octombrie realizat de IMAS la comanda Uniunii, după ce ziarul Adevărul a prezentat o serie de date despre care partidul condus de Dan Barna susține într-un comunicat că ”există diferențe semnificative între datele prezentate și cele obținute în cercetarea comandată”.

Potrivit datelor oferite de formațiunea politică USR ar fi pe locul 3 în intenția de vot cu 13,1%, pe primul și al doilea loc fiind PSD – 27% și PNL- 21%.

Iată topul:

PSD – 27,6%

PNL – 21,9%

USR – 13,1%

MRI – 9,6%

ALDE – 10,6%

PMP – 4,1%

UDMR – 4,7%

PNTCD – 1,2%

PRU – 0,3%

PRM – 1,6%

Alt partid – 5,3%

Anterior, un sondaj IMAS, pe luna septembrie, avea următoarele cifre:

PSD – 28,1%

PNL – 27,1%

USR – 9,5%

ALDE – 11,4%

MRI – 10,1%

UDMR – 5,6%

Reprezentanții uniunii susțin că au decis să publice sondajul după apariția în presă a unui articol în Adevărul. Sondajul era prezentat ca fiind al IMAS, însă reprezentanții firmei de cercetare le-au infirmat.

De asemenea, reprezentanții USR mai spun că și numărul filialelor e în creștere. „USR crește în sondaje, dar și ca partid cu noi membri și filiale. În prezent USR are peste 6100 de membri activi și 200 de filiale. În doar două luni de zile, partidul a crescut cu 1100 de membri, iar cea mai mare filială este Diaspora, cu peste 500 de colegi. Le mulțumim celor care au ales să vină alături de noi pentru a schimba vechea și corupta clasă politică, dar și susținătorilor care donează pentru USR sau se implică ca voluntari în proiectele noastre”, se mai arată în comunicatul de presă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here