Centru comunitar de asistență medico-socială pentru cetățenii de etnie romă la Caracal

Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN inaugurează, sâmbătă, 17 noiembrie, în Caracal, un centru comunitar de asistență medico-socială pentru cetățenii de etnie romă. Proiectul se bucură de sprijinul primăriei și al consiliului local.

Centrul va funcționa pe strada Carpati, la nnumărul 73B.

Obiectivul Centrului Comunitar de Asistență Medico – Socială este de a furniza, gratuit, servicii de sprijin integrat cu scopul creșterii accesului la serviciile de sănătate publică a populatiei de romi și a altor grupuri dezavantajate, locuitori ai municipiului Caracal.

La inaugurare vor participa reprezentanți ai instituțiilor publice județene, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care activează la nivel local și județean, lideri ai comunităților locale, precum și beneficiarii direcți ai serviciilor oferite în cadrul centrelor.

De asemenea, o dată cu lansarea activității acestui centru se va da startul campaniei de informare, educare, conștientizare “Sănătatea ta, prioritatea noastră!”, ce va avea ca scop prevenirea diabetului zaharat și a hipertensiunii arteriale în rândul populației vulnerabile, se arată într-un comunicat al SASTIPEN.

Acțiunea se înscrie în cadrul proiectului “zefiR – Împreună pentru puterea de acțiune”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elevețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și implementat de către consorțiul coordonat de Fundatia Terre de Hommes și format din Centrul Rromilor Amare Rromentza, Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună, Fundația PACT și Fundația Pestalozzi ca parteneri principali și Habitat pentru Umanitate România, alături de Sastipen, ca parteneri asociați.

zefiR se bazează pe o abordare integrată privind educația și sănătatea, ca arii prioritare de acțiune, alături de locuire – ca domeniu complementar, având la bază dezvoltarea comunitară ca abordare transversală (participare, leadership, incluziune, antreprenoriat social). Scopul proiectului este de a reduce disparitățile dintre romi, grupuri defavorizate și populatia majoritară într-un mod durabil și concret, contribuind la incluziunea socială a minorităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here