Definitiv: Peste 15 ani de pușcărie pentru traficanții de droguri din Slatina care vindeau substanțe interzise copiilor

Curtea de Apel Craiova a pronunțat sentința definitivă în procesul traficanților de droguri în care a fost implicat și un angajat al Spitalului Slatina și care vindeau substanțe interzise nu doar adulților, ci și minorilor. Șase dintre inculpați au primit, în total, peste 15 ani de închisoare cu executare.

Liderul grupării, Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, va sta după gratii 3 ani şi 8 luni, Marius-Ionuţ Manda va ispăși o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni, Claudiu Silviu Manda a fost condamnat la doi ani şi 6 luni închisoare cu executare, Cezar-Bogdan Jumate a primit doi ani şi patru luni, iar Petrişor-Rareş Denghel şi Ilie-Leonard Lale, care lucra ca brancardier de la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina au primit câte doi ani de închisoare cu executare.

Ana Popescu, fostă Lilea, a fost condamnată la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare, iar Ionuţ Costin Chiriţă a primit 1 an şi 10 luni de închisoare, cu suspendarea pedepsei.

Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu luna februarie 2016, inculpaţii Iordache Marius Ionuţ, Lilea Ana, Manda Marius Ionuţ şi Manda Claudiu Silviu au constituit un grup infracţional organizat la care, ulterior, au aderat inculpaţii Jumătate Cezar Bogdan, Denghel Rareş Petrişor şi Lale Ilie Leonard şi care a avut ca scop procurarea şi distribuirea atât de droguri de risc, cât şi de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în momentul în care primeau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele în diferite zone din  municipiul Slatina unde livrau comenzile încasând sume între 10 şi 25 lei, în funcţie de produs, respectiv ţigarete confecţionate sau produse cu materiale vegetale. De asemenea, s-a constatat că în momentul în care inculpatul Iordache Marius Ionuţ avea dificultăţi în procurarea substanţelor cu efecte psihoactive  de pe raza municipiului Craiova, inculpata Lilea Ana şi Manda Marius Ionuţ îşi produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin  amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic. Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decât substanţele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova. În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt  fie pe termen lung iar mulţi dintre aceştia au avut perioade  în care, după consumarea acestor produse,  au fost internate în stare gravă în unităţi spitaliceşti”, mai spun procurorii DIICOT.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, a rezultat că din luna februarie 2016, inculpaţii au comercializat peste 10 kg de droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de peste 300.000 lei, către diverse persoane de pe raza județului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here