Cluj nu mai așteaptă Guvernul PSD și vrea să-și facă singur spital regional

Sursa foto: b1.ro

Clujul face pași uriași în dezvoltare. Liderii locali nu vor să mai aștepte ajutor de la Guvernul Dăncilă pentru construirea spitalului regional și su decis să preia inițiativa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a transmis Comisiei Europene, dar şi Autorităţii de Management din Ministerul Dezvoltării o adresă oficială prin care solicită preluarea de către forul administrativ judeţean a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenţă de la Cluj.

„Această solicitare este o continuare firească a demersurilor pe care le-am întreprins în mod constant, atât în primul şi în actualul mandat la conducerea Consiliului Judeţean, cât şi în calitate de senator de Cluj, pentru construcţia acestui obiectiv medical de o importanţă strategică. Consider că expertiza necesară derulării unui proiect de o asemenea anvergură precum şi capacitatea noastră financiară şi instituţională au fost deja dovedite de fondurile europene în valoare de circa 190 milioane de euro pe care le-am accesat în actuala perioadă de programare pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, educaţionale şi de sănătate”, transmite Tişe într-un comunicat de presă.

Potrivit solicitării adresate comisarului Corina Crețu, Tişe solicită modificarea Programului Operațional în sensul înlocuirii Ministerului Sănătății, ca și aplicant eligibil, cu unitățile administrativ-teritoriale, respectiv județele pe raza cărora s-a decis amplasarea spitalelor regionale, în calitate de proprietari ai amplasamentelor propuse.

Reamintim că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au fost amânate de Guvernul PSD.

Reamintim, de asemenea, că, deficitari la infrastructură și fără speranțe în promisiunile Guvernului, primarii din Cluj Napoca, Timișoara, Oradea și Arad au creat o alianță care își propune să conecteze orașele prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză, cu finanțare direct de la Uniunea Europeană. Trebuie văzut dacă pot accesa fonduri UE, trecând peste birocrația de la Palatul Victoria.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here