Paul Stănescu rămâne în Guvern: Iohannis refuză, a doua oară, revocarea liderului PSD Olt

Paul Stănescu rămâne în funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat, joi, pentru a doua oară, să semneze decretul de revocare a liderului PSD Olt.

Președintele României a declarat, joi, că nu va da curs solicitării de revocare solicitată de premierul Viorica Dăncilă. Este cazul lui Paul Stănescu, pentru care se cere a doua oară, în această săptămână, să fie revocat, pentru ca locul său în cele două funcții să fie preluat de Lia Olgula Vasilescu, susținută de Liviu Dragnea.

Șeful statului spune, pe de altă parte, că are în analiză propunerile făcute de șefa guvernului și că va lua o decizie, „dacă va fi cazul”, după 1 Decembrie.

“E imposibil să schimbi miniștri toată ziua – bună ziua, de asta se ocupă PSD. Cum să ne imaginăm că poate să funcționeze un guvern cu două remanieri într-o săptămână? În acest fel nu se poate continua.

Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel.

În această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniștri. La momentul potrivit vom discuta aceste propuneri. Nu se va întâmpla nimic până după 1 Decembrie.

Această remaniere după remaniere va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului și zilei de 1 Decembrie. Până atunci pot să vă spun că nu se va întâmpla nimic”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat ce va face dacă se va invoca un conflict instituțional la Curtea Constituțională, președintele României spus: „Nu știu ce conflict vor să invoce. Eu i-aș invita, în loc să continue acest carusel, să mai muncească un pic în guvern. Cred că e rezonabil să așteptăm să și guvernăm un pic. Nu îmi e teamă nici de suspendare. Toate acțiunile mele se încadrează în cadrul constituțional”.

Pe de altă parte, nici ministrul Transporturilor, Lucian Șova, nu va fi schimbat din funcție, în ciuda faptului că, joi dimineață, cedând presiunilor, și-a depus demisia. Și asta pentru că Iohannis nu vrea să numească nici un ministru în această perioadă.

„Unii speculează că aș bloca activitatea guvernului. Nici vorbă. Guvernul este complet, nu are decât să lucreze. Nu e post de paznic la cooperativă e post de ministru.

Ministrul stă și muncește în folosul țării până când se publică în Monitorul Oficial actul de eliberare din funcție.

Am spus că Guvernul Dragnea Dăncilă e un accident al democrației. Nu cred că vă așteptați acum să evaluez miniștri.

Sărbătorile naționale trebuie respectate cum se cuvine. Nu cred că românii au nevoie de acesc circ de remanieri înainte de sărbătoarea națională. Haideți să sărbătorim Centenarul așa cum se cuvine”, a mai spus Klaus Iohannis.

După ce, marți, președintele României a semnat decretul remanierii guvernamentale, revocând șase miniștri și numind alte persoane propuse de premierul Viorica Dăncilă, refuzând să-i revoce pe miniștri de la Transporturi (unde PSD o dorea pe Lia Olguța Vasilescu) și Dezvoltare Regională (pentru care fusese propus Ilan Laufer), Liviu Dragnea Dragnea a convocat, miercuri, un nou Comitet Executiv Național, unde s-a decis ca Olguța Vasilescu să îl înlocuiască pe Paul Stănescu, iar Mircea Drăghici (trezorierul PSD) pe Lucian Șova la Transporturi. Dacă Șova și-a depus, joi demisia, Paul Stănescu nu a luat încă o decizie similară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here