De Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, AJOFM Olt caută locuri de muncă pentru astfel de oameni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt va organiza luni, 3 decembrie, la sediul instituţiei din Slatina, începând cu ora 11,00 Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi.

Pentru această acţiune au fost contactați 24 agenți economici, din care opt au confirmat participarea cu un număr de 16 locuri de muncă vacanțe.

Evenimentul este organizat cu prilejul “Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități”.

Potrivit art. 78 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţîn 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat  persoane cu handicap.

„Cu eforturi minime, angajatorii pot deveni partenerii noștri prin încadrarea persoanelor cu dizabilități. Reamintim faptul că, potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, ANOFM acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțîn 18 luni de la dată angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Olt.

Angajatorii care dispun de locuri de muncă vacanțe și sunt interesați să participe la această acţiune pot depune situaţia privind locurile de muncă vacanțe la sediul instituţiei din Slatina, str. Prelungirea Crişan, nr.2 sau o pot transmite atât pe adresa de e-mail a instituţiei: ajofm@ot.anofm.ro, cât şi prin fax (0249/432276).

Sub egida „POT CE POȚI ȘI TU, ANGAJEAZĂ-MĂ!”, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă marchează “Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” prin organizarea la nivel național a unor evenimente care să asigure atât dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea forței de muncă din rândul persoanelor cu dizabilități, cât și activități specifice bursei locurilor de muncă.

Acțiunile care se vor desfășura în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, direcțiile generale de asistență social și protecția copilului și organizații neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilități își propun să asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio – porfesională a persoanelor cu dizabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here