Percheziții de AMPLOARE: Cea mai mare rețea de TRAFIC DE MIGRANȚI, destructurată

DIICOT a efectuat marţi percheziţii de amploare în Timişoara şi Bucureşti pentru destructurarea unei reţele care se ocupa cu traficul de migranţi. Pe această filieră, numai în ultimele şase luni s-a încercat scoaterea din ţară a peste 150 de transfugi care erau transportaţi în camioane, microbuze sau chiar maşini de taxi, scrie Ştiri pe surse.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, peste 120 de poliţişti de frontieră, ofiţeri de la Crima Organizată, jandarmi si procurori DIICOT de la Bucureşti au deschins miercuri dimineaţa, concomitent, la 21 de adrese din Timişoara şi Bucureşti. Printre acestea şi două firme de taxi din Timisoara care duceau transfugii până pe fâşia verde.

Gruparea acţiona pe ruta Siria – Turcia – Grecia – Bulgaria – România, iar migranţii aveau ca destinaţie ţări precum Germania, Franţa sau Marea Britanie, iar un transport costa intre 10.000 de euro şi 15.000 de euro.

Membrii grupării, mai susţin sursele citate, nu se cunoşteau între ei, iar plata nu se făcea în mod direct. Ca măsură de protecţie, banii erau lăsaţi în diferite locuri de unde erau mai apoi ridicaţi.

Numai în ultimele şase luni, poliţiştii de frontieră au depistat mai multe transporturi ilegale de migranţi, majoritatea în vama Nădlac. Majoritatea provenea din Siria, Irack sau Bangladesh.

În urma percheziţiilor, mai multe persoane vor fi duse la audieri, la DIICOT Bucureşti. Vor fi cercetate pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here