Ministrul ”Discotecă” o dă la întors, după ce a propus limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate: Poate a fost o declaraţie nefericită

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici susține că declaraţia prin care propunea limitarea la cinci ani a dreptulului românilor de a munci peste hotare într-un singur stat, a fost greşit înţeleasă. Acesta a mai precizat că a fost vorba despre o ”declaraţie nefericită”, care nu reprezintă punctul de vedere al Guvernului, informează Agerpres.

“Acea declaraţie nu reprezintă în niciun fel poziţia Guvernului, nu s-a discutat în Guvern acest lucru. La nivel european, că m-aţi întrebat şi acest lucru, am discutat de mai multe soluţii, în fine, propuneri care sunt făcute la nivel european.Vă dau un exemplu aici, concret, la acea finanţare a schemei de ajutor (…) în sensul în care statele membre să stabilească un mecanism pe baza căruia în situaţii de nevoie să se contribuie la un astfel de mecanism şi punctul meu de vedere a fost unul foarte clar, şi anume acela că România, neavând nici criză, nici, astăzi, o problemă de şomaj, chiar din contră, trebuie să găsim la nivel european soluţii de a stimula, încuraja prin diferite măsuri, de la facilităţi fiscale sau tot felul de astfel de măsuri, reîntoarcerea în ţările de origine a forţei de muncă”, a a declarat Teodorovici.

“Nu este vorba de niciun fel de limitare şi tocmai v-am spus ceea ce am discutat la nivel european, la nivel informal, asta e important de spus, că am văzut că s-au făcut fel de fel de speculaţii. Vă repet încă o dată că nu există o poziţie vizavi de limitarea vreunui acces sau vreunuia dintre cele patru drepturi fundamentale pe baza cărora se bazează şi funcţionează Uniunea Europeană, nimic altceva. (…) Am spus mai devreme altor colegi de-ai dumneavoastră că poate a fost o declaraţie nefericită sau o exprimare nefericită, mai bine spus, şi ceea ce contează este ceea ce v-am spus acum (…). Am spus şi am recunoscut că, văd că se face, aşa, mare caz, pe o chestiune scoasă dintr-un context, este o declaraţie nefericită, dacă doriţi, dacă asta vă mulţumeşte”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here