Noi DEZVĂLUIRI RISE Project: Cum petreceau oamenii lui Dragnea în vila de lux din Brazilia, când firmele lor se înfruptau din banul public/ FOTO+VIDEO

Jurnaliștii RISE Project au publicat al treilea episod din seria #Teleormanleaks. Personajele principale sunt de această dată alți doi apropiați ai lui Liviu Dragnea: Petre Pitiș, șeful Tel Drum SA, și Costel Comana, fostul patron al Regiotrans, care s-a sinucis în toaleta unui avion.

Petre Pitiș, despre care Dragnea a mințit spunând că nu a mai vorbit cu el de 10-15 ani, a beneficiat de investițiile făcute în Brazilia. El și-a petrecut vacanțele în Casa Grande, vila din Cumbuco unde, de-a lungul anilor, și-a avut reședința braziliană și președintele PSD, informează RISE Project. Dragnea și Pitiș sunt puși sub acuzare de DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

Materialele publicate demonstrează și legătura dintre Costel Comana și același Petre Pitiș. Atât Regiotrans, cât și Tel Drum sunt trimis  în judecată pentru furturi de zeci și sute de milioane de euro, bani publici.

În localitatea Cumbuco, Brazilia, Mugurel Gheorghiaș (acționar principal – pe hârtie – al Tel Drum SA, prieten, fost coleg de facultate și de trupă rock cu Liviu Dragnea) a cumpărat o vilă pe plajă, în 2010. Vila a fost imediat dotată cu teren de tenis și piscină. Gheorghiaș și Dragnea și-au petrecut, între 2009 și 2016, numeroase vacanțe în această vilă de lux. Lor li s-a alăturat Irina Tănase, iubita lui Dragnea, dar și răposatul Costel Comana.

Din celebra valiză, jurnaliștii RISE Project au scos mai multe fotografii și clipuri făcute de Petre Pitiș în Cumbuco.

În vreme ce Dragnea a negat categoric orice legătură cu Tel Drum și Petre Pitiș, Oficiul European Anti-Fraudă și DNA l-au pus sub acuzare pentru că ar fi constituit împreună cu Pitiș și cu alți oameni din Tel Drum un grup infracțional organizat care a sustras bani din bugetul național și european. Dragnea este anchetat și în Brazilia pentru posibilă spălare de bani.

În câteva dintre aceste imagini apare Pitiș în curtea vilei de lux. Metadatele arată că fotografiile au fost făcute pe 17 iulie 2014, când Dragnea, Irina Tănase, iubita șefului PSD, și Gheorghiaș se aflau în Brazilia.

În alte imagini, făcute pe 11 februarie 2013, apare Dana, soția lui Petre Pitiș. Aceasta a ieșit din valurile oceanului după o lecție de kitesurfing și discută cu soțul ei, pe gazonul de lângă piscina vilei. În pozele făcute în februarie 2013 se poate vedea și decorul vilei de lux.

Și Costel Comana apare într-o înregistrare video, alături de partenera sa, Felicia Purcăreanu, și Dana Pitiș. Filmarea este făcută de Petre Pitiș. Dana joacă tenis virtual cu o tigaie, iar Comana face semne obscene și zâmbește cu gura până la urechi. Aveau și motive să fie fericiți, firmele celor doi patroni, Regiotrans – Comana și Tel Drum – Pitiș, se înfruptau din plin din bani publici, iar DNA sau OLAF nu îi luaseră încă în colimator, notează RISE Project. Purcăreanu s-a ales cu un apartament de lux la malul mării în Cumbuco de pe urma morții lui Comana.

#Teleormanleaks Costel Comana, în vila de lux din Cumbuco

Cele mai vechi imagini cu vila din Cumbuco datează din ianuarie 2011, când Mugurel Gheorghiaș și Liviu Dragnea se aflau acolo.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here