Pintea, despre cazul bebelușilor infectați în Maternitatea Giulești: Putem să cheltuim câți bani doriți, dar dacă simplul spălat pe mâini nu-l facem…

Sursa foto: b1.ro

Ministrul Sănătății a declarat, pentru B1 TV, că nu a dispus închiderea Maternității Giulești deoarece asta ar fi însemnat transferul pacienților la alte spitale și, implicit, transferul bacteriei.

Precizarea vine în scandalul declanșat după ce 13 bebeluși născuți în ultimele săptămâni au fost infectați cu stafilococ auriu la această unitate medicală.

Sorina Pintea susține că problema nu ține de bani, ci de faptul că nu sunt respectate minimele reguli de igienă, procedurile și protocoalele.

”Am sistat internările, pentru că dacă închideam maternitatea ar fi însemnat ca toți pacienții internați acolo să fie transferați în alte spitale, or nu era cazul să transferăm și bacteria. Am sistat activitatea pentru că cei din maternitatea Giulești, deși au luat măsuri încă de acum două săptămâni, de când DSP a fost în control acolo, se pare că nu au fost suficiente sau nu le-au urmărit suficient de temeinic.

Nu e vorba de bani, ci de faptul că nu știm să respectăm minimele reguli de igienă. S-au prelevat probe de la 49 de angajați. 11 au fost pozitivi pentru stafilococ. Eu nu am convingerea că acei 11 au fost trimiși acasă cu tratamentul de rigoare. Deci nu e vorba de bani, ci de respectarea procedurilor și protocoalelor. Putem să cheltuim câți bani doriți dumneavoastră, dar dacă simplul spălat pe mâini nu-l facem…

Acum avem problema focarului infecțiilor cu stafilococ și trebuie s-o rezolvăm”, a declarat Sorina Pintea, pentru B1 TV.

Aceasta a mai precizat că Ministerul Sănătății declanșează controale periodic și ”intuind că avem probleme în zona maternităților, am semnat un ordin de începere a acestor controale încă de acum trei săptămâni”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here