Cei 22 de copii din Olt, găsiți dormind în catedrala de la Alba Iulia, vor fi aduși în siguranță acasă. Ei vor avea, pe drum, hrană și apă

Cei 22 de copii din Dăneasa, Olt, care au fost găsiți dormind în Categrala Reîntregirii de la Alba Iulia, unde s-au dus pentru a participa la festivităţile prilejuite de Ziua Naţională a României, fără a avea, însă, asigurată cazarea, vor fi aduși în siguranță acasă. Prefectul de Olt s-a implicat și copiii vor avea pe drum hrană și apă.

Copiii și dascălul au plecat de dimineață cu trenul și vor ajunge în Gara Drăgănești-Olt deseară. Acolo îi vor aștepta primarul din Dăneasa și directorul școlii, îi vor lua cu microbuzele și îi vor duce acasă.

„Am vorbit cu prefectul de la Alba, am vorbit cu ISU Alba. Drept urmare, azi-dimineață au plecat la 09.45 de acolo, cu trenul 1836. Înainte de a se urca în tren, am vorbit și le-au dat mâncare. Apoi, am vorbit cu președintele Consiliului Județean Hunedoara și, la ora 13.30, în Gara Petroșani vor fi așteptați cu mâncare și apă. La 18.19 ajung la Drăgănești-Olt. Am vorbit cu primarul și cu directorul școlii, îi așteaptă acolo, vor lua copiii cu microbuzele și îi vor duce acasă”, a declarat prefectul județului, Silviu Neacșu.

Ceii 22 de copii din Dăneasa, cu vârste între 11 şi 14 ani, însoţiţi de un dascăl, profesor de religie, au ajuns încă din data de 30 noiembrie la Alba Iulia, pentru a participa la festivităţile prilejuite de Ziua Naţională a României, dar fără a avea cazare asigurată, motiv pentru care au înnoptat în frig, în Catedrala Reîntregirii. Din cauza epuizării, unui copil i s-a făcut rău.

Un apel la 112 a anunţat, sâmbătă seara, că un băiat se simte rău. „La sosirea echipajului de prim ajutor s-a constatat că era un grup de 22 de copii şi un profesor, care erau în Alba Iulia din data de 30 noiembrie şi care nu aveau cazare. La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe, fiind evaluaţi toţi copiii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, locotenent Alina Marescu Dumitrescu.

Prefectul de Olt a precizat că ideea profesorului de a pleca cu copiii fără să aibă asigurată cazare și hrană a fost o mare iresponsabilitate, dar că vinovați sunt, în primul rând, părinții care și-au lăsat copiii să plece fără să se informeze asupra condițiilor de cazare.

Inspectoratul Școlar Olt va demara o anchetă la şcoala la care învață copiii pentru a vedea dacă s-au respectat toate procedurile legale premergătoare excursiei.

1 COMENTARIU

  1. Exista sclavie cu copii in Romania.Protectia copilului,presa media,CNA au avut caz filmat si dovedit si nu s-au autosesizat pt ancheta. Pe data de 30 sep 2018 un grup coral de copii din Pecica este transportat de la sute de km si retur pana la Sinaia la nunta exprincipelui nicolae medforth mills.Protectia copilului si alte autoritati ale statului roman nu au anchetat conditiile de transport,hrana,odihna,etc pt acel grup de copii organizat de autoritatile locale si folosit la un eveninent privat.Conducerea acelui grup coral de copii a afirmat ca plecarea din Pecica s-a facut din noapte pt a ajunge la timp la Sinaia si corul de copii a cantat atat in fata Cazinoului Sinaia cat si in Manastirea Sinaia,in aceeasi zi!!!! Trebuie tinut cont ca pe 30 sep 2018 la Sinaia a fost foarte frig si corul de copii a asteptat in aer liber pt a canta. INSTITUTIA CNA SI PROTECTIA COPILULUI DIN ROMANIA dar si ISJ Arad nu S-AU SESIZAT DESI EXISTA IMAGINI TV IN MEDIA CENTRALA. Tinand cont ca era duminica AUTORITATILE DIN ROMANIA SA ANCHETEZE cand au ajuns copiii din grupul coral inapoi in Pecica de la Sinaia la cursurile scolare care incepeau a doua zi.De ce sunt folositi copiii din Romania pentru promovarea imaginii unor persoane private??? ,,respectul” pentru acei copii s-a vazut la tv cand exprincipele nicolae,nepot al Regelui Mihai,si cu mireasa sa,nedemni si fara „umbra de morala si judecata” s-au intors cu partea dorsala catre grupul coral de copii din Pecica in timpul intonarii Imnului Regal,simbolul regalitatii romane!!!!!! RUGAM CNA,PROTECTIA COPILULUI SI ALTE AUTORITATI COMPETENTE SA ANCHETEZE TOATE CAZURILE PREZENTATE DE CATRE MEDIA PENTRU A DESCURAJA FOLOSIREA MINORILOR FARA RESPECTAREA LEGISLATIEI CARE LE PROTEJEAZA BUNA DEZVOLTARE PSIHOLOGICA SI FIZICA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here