15 ambulanțieri din Olt, cercetați pentru DELAPIDARE și FALS. 13 inculpați, sub control judiciar

15 ambulanțieri din cadrul Serviciului de Ambulanță Corabia sunt cercetați penal pentru delapidare, fals și uz de fals, după ce, vreme de câțiva ani, ei și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice.

Acțiunea penală a fost pusă în mișcare de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, Sorin Lia. 13 dintre cei 15 inculpați au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile, perioadă în care ei nu își vor putea exercita profesia.

„La data de 03.12.2018 prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mișcare acțiunea penala față de un număr de 15 inculpați, ambulanțieri în cadrul Serviciului de Ambulanță Corabia, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals și uz de fals. La data de 04.12.2018 s-a luat măsura controlului judiciar față de 13 inculpati, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, în urmă cu aproape patru luni, 17 percheziții la domiciliile unor persoane și la sediul Stației de Ambulanță Corabia, într-un dosar în care se fac cercetări pentru delapidare.

Perchezițiile au fost efectuate într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt bănuite că, în perioada 2015-2018, și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice. Prejudiciul urmează a fi stabilit în urma cercetărilor.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe bidoane cu motorină, în vederea  continuării cercetărilor. Totodată, au fost puse în executare 16 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliției Corabia, unde au fost audiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here