„Locuri de muncă” pentru persoanele cu dizabilități din Olt: zugrav, muncitor necalificat în agricultură și în construcții

„Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” a fost marcată, luni, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt prin organizarea unei burse de locuri de muncă pentru astfel de persoane. La bursă au acceptat să participe doar opt agenți economici, care au oferit 16 locuri de muncă, multe dintre ele făcând parte dintre posturile total nepotrivite pentru oamenii cu dizabilități.

Evenimentul s-a derulat la sediul instituției organizatoare din Slatina, sub deviza “Pot ce poţi şi tu! Angajează-mă!”. Din cei 24 agenţi economici contactaţi, numai opt au participat la bursă, cu un număr de 16 locuri de muncă vacante în meseriile de operaror confecţioner, vânzător, zugrav, călcător, muncitor necalificat în confecţii, muncitor necalificat în agricultură, îngrijitor de animale și muncitor necalificat în construcţii.

Aceasta fiind oferta, dintre cele 56 de persoane cu dizabilități care și-au încercat norocul la bursă, doar două au fost selectate pentru interviu.

„Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, dar mai ales pentru a face mai uşoară integrarea acestora pe piaţa muncii, pe lângă serviciile de consiliere, orientare și reconversie profesională, inclusiv evaluarea gratuită a abilităților și competențelor profesionale, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează în muncă persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei pentru fiecare persoană cu dizabilităţi încadrată în muncă”, se arată într-un comunicat al AJOFM Olt.

Acțiunile derulate în data de 3 decembrie se înscriu în seria de evenimente şi acţiuni menite să contribuie la promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, incluziunea lor socială şi profesională, se mai precizează în comunicat.

Burse ale locurilor de muncă similare au avut loc în toată țara, acțiuni derulate de ANOFM în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi și direcţiile generale de asistenţă socială şi protecție a copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here