Vama Slatina a fost spartă de hoți. Peste 140 de baxuri de țigări de contrabandă au dispărut

Vama Slatina a fost călcată de hoți, care au furat nu mai puțin de 145 de baxuri de țigări de contrabandă, printre acestea regăsindu-se și o parte din cele descoperite de polițiști în TIR-ul răsturnat la Colonești în urmă cu două luni.

Potrivit polițiștilor, hoții au pătruns în incinta Biroului Vamal Slatina în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie.

„În ziua de 1 decembrie 2018, în jurul orei 2.45, persoane necunoscute, prin escaladarea gardului împrejmuitor, au pătruns în incinta unui depozit amplasat în incinta Biroului Vamal Olt și prin forțarea sistemului de asigurare a ușii, au sustras 31 de baxuri de țigări pe care ulterior le-au abandonat lângă gardul despărțitor al unității. Lucrătorii din cadrul Biroului Vamal Olt au sesizat ulterior că, din incinta depozitului, lipsesc un număr de 145 de baxuri de țigări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii din Olt au descoperit, întâmplător, la începutul lunii octombrie, un transport de milioane de țigări de contrabandă în valoare de sute de mii de euro după ce TIR-ul cu care marfa, depozitată în cutii de detergent, era transportată s-a răsturnat pe DN 65, pe raza localității Colonești.

Autotrenul era condus de un cetățean sârb care a fost reținut și, apoi, arestat preventiv.
TIR-ul venea din Ucraina, intrase în țară pe la Suceava și se îndrepta spre Slatina când s-a răsturnat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here