ALERTĂ în Olt: Mai mulți șoferi de ambulanță, bănuiți de MOARTEA a opt pacienți

Împotriva celor 15 ambulanțieri din cadrul Substației de Ambulanță Corabia, cercetați penal pentru delapidare, fals și uz de fals, după ce, vreme de câțiva ani, ei și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, se fac, mai nou, acuzații și de ucidere din culpă.

Procurorul de caz susține că cel puțin opt oameni ar fi murit din cauză că șoferii ar fi mers mult prea încet la cazuri, tocmai ca să consume mai puțin combustibil. Din acest motiv, procurorul îi cercetează pe toți cei 15 și pentru ucidere din culpă, potrivit digi24.ro.

„Parchetul a fost sesizat cu privire la faptul că șoferii ambulanțieri de la substația Corabia au sustras cantități de motorină. Am stabilit că aceste cantități de motorină pe care le sustrăgeau provin din plusuri create ca umare a deplasării la evenimente cu viteze reduse”, a declarat, pentru digi24.ro, Sorin Lia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

15 ambulanțieri din cadrul Serviciului de Ambulanță Corabia sunt cercetați penal pentru delapidare, fals și uz de fals, după ce, vreme de câțiva ani, ei și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice.

Acțiunea penală a fost pusă în mișcare de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, Sorin Lia. 13 dintre cei 15 inculpați au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile, perioadă în care ei nu își vor putea exercita profesia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here