În urma scandalului penal de la Ambulanța Corabia, instituția funcționează cu personal de la alte substații

În urma articolelor de presă potrivit cărora Substația de Ambulanță Corabia nu mai poate funcționa după ce 13 șoferi de ambulanțe au fost puși sub control judiciar într-un dosar penal, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pentru o perioadî de 60 de zile, prefectul județului i-a solicitat managerului Serviciului de Ambulanță Olt, miercuri dimineață, să ia toate măsurile care se impun pentru funcționarea la parametri normali a serviciilor medicale de urgență și transport din cadrul substației din Corabia.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Olt, problema a fost deja rezolvată.

„Serviciul de Ambulanță Olt a comunicat Instituției Prefectului – Județul Olt că «s-au luat toate măsurile necesare continuității acordării asistenței medicale de urgență pentru toate localitățile deservite de Substația de Ambulanță Corabia»”,se arată în comunicatul prefecturii.

Rezolvarea problemei a constat în distribuirea de personal de specialitate din celelalte substații ale Serviciului de Ambulanță Olt, asigurându-se trei echipaje/tură la Corabia.

„Personalul alocat transportului nemedicalizat a fost realocat pe ambulanțele de urgență, urmând ca transportul să fie preluat de un furnizor privat.

Pe perioada controlului judiciar posturile de ambulanțieri vor fi scoase la concurs până la soluționarea acestei cauze”, se mai arată în comunicatul citat.

15 ambulanțieri din cadrul Serviciului de Ambulanță Corabia sunt cercetați penal pentru delapidare, fals și uz de fals, după ce, vreme de câțiva ani, ei și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice.

Acțiunea penală a fost pusă în mișcare de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, Sorin Lia. 13 dintre cei 15 inculpați au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile, perioadă în care ei nu își vor putea exercita profesia.

„În perioada 2015-2018, inculpații în calitate de angajați în funcția de conducători auto ai ambulanțelor de la Stația de Ambulanță Corabia, și-au însușit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităților de carburant însușite au întocmit foi de parcurs conținând date ce nu corespund realității”, se arată într-un comunicat al Parchetului Corabia.

De asemenea, pentru că se deplasau mai încet la cazurile medicale, șoferii de ambulanță vizați ar putea fi acuzați acum și de ucidere din culpă, după ce opt pacienți ar fi murit din cauza unor intervenții întârziate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here