Patroni din Olt, RUPȚI la buzunar cu amenzi pentru muncă la negru

În luna noiembrie 2018, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat 242 de controale în domeniul relațiilor de muncă și în cel al securității și sănătății în muncă. Printre sancțiunile aplicate se numără și cele aplicate pentru munca fără forme legale, trei agenți economici amenzi de 80.000 de lei.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultura.

În urma controalelor efectuate, au fost identificate 244 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 144 de sancțiuni, din care 137 avertismente și șapte amenzi în valoare totală de 104.000 lei.

„În timpul controalelor, inspectorii de muncă au identificat patru persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor trei agenți ecomonici care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 80.000 lei”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

De asemenea, tot în cursul lunii trecute, 10 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând situații de incapacitate temporară de muncă în toate cazurile.

Cele mai frecvente deficiențe au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție și neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here