Viorica Dăncilă: Am sesizat CCR pentru a soluționa blocajul creat de președintele Klaus Iohannis în privința numirii miniștrilor în două domenii importante

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că a sesizat Curtea Constituțională, în legătură cu faptul că președintele Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie referitoare la schimbarea miniștrilor Lucian Șova și Paul Stănescu și înlocuirea lor cu Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu. 

”Sinura situație incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul președinte Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniștrilor în două domenii importante, dezvoltare regională și transporturi. Nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă. este important intersul României. ne dorim să exercităpm cu succes președinția rotativă în toate domeniile de activitate, iar acest lucru se poate face doar conferind întraga autoritate și legitimitate tuturor minilștrilor din cabinet.

Nu ne putem permite să schimbăm miniștri după ce au fost preluate toate dosarele, după ce au fost stabilite prioritățile pe fiecare domeniu.

Astăzi am sesizat Curtea Constituțională pentru a soluționa acest blocaj creat de domnul președinte. Nu ne-am dorit acest lucru, dar intersul României este mai presus de ambiții, de un joc politic sau de o campanie electorală”, a declarat Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis transmitea pe 20 noiembrie că a aprobat remanierea guvernamentală, prezentând lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie. Surpriza a fost lipsa propunerilor de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, mai exact Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu.

Astfel, PSD-iștii au venit cu o nouă numire a Olguței Vasilescu pe postul de ministru al Dezvoltării, în timp ce la Transporturi a fost propus Mircea Drăghici, trezorierul PSD. Însă Iohannis a anunţat că o decizie privind noile numire va veni după celebrarea Zilei Naţionale.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here