Toader: Ministerul Justiției va examina în ce măsură poate fi adoptată una sau două OUG pe legislația penală. Vizate – Articolele declarate constituționale

Tudorel Toader a declarat că Ministerul Justiției va analiza în ce măsură poate fi adoptată una sau două OUG pe legislația penală, astfel încât articolele din Codurile Penale declarate constituționale să intre în vigoare rapid și să nu se mai aștepte modificarea în Parlament a articolelor declarate neconstituționale.

”Nu s-a discutat despre amnistie și grațiere (la ședința CEx PSD). Nu fac parte din niciun partid, deci nu particip la discuții politice, deci nu particip nici la decizii.

Dacă nu ai temei juridic, nu poți lua o măsură legală.

S-a discutat despre finalizarea procedurii de adoptare a soluțiilor privind Codurile penale. O parte din articole au fost declarate neconstituționale. S-a hotărât să vedem care sunt posibilitățile legale de accelerare, de finalizare a legiferării Codurilor penale, în părțile declarate constituționale. S-a hotărât ca Ministerul Justiției să examineze în ce măsură poate fi adoptată una sau două OUG pentru transpunerea în legislația penală a soluțiilor legislative care au fost declarate constituționale. Din moment ce soluțiile au fost declarate constituționale, înseamnă că ele pot intra în fondul activ al legislației”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a mai afirmat că articolele care nu au fost atacate la Curtea Constituțională vor fi incluse în OUG.

”Suntem în ipoteza în care proiectul de lege trenează de multă vreme, el e în mare parte declarat constituțional și trebuie decis la nivel de Guvern dacă așteptăm pe partea constituțională până când Parlamentul va modifica articolele neconstituționale, iar președintele probabil iar va ataca la CCR și va veni vara”, a mai spus Toader.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here