Zeci de metri cubi de cherestea aparținând unei firme din Mureș, confiscate de polițiștii din Olt/ FOTO

Polițiștii olteni au dispus confiscarea, weekend-ul trecut, a peste 54 metri cubi de cherestea, în valoare de aproximativ 36.100 de lei, care aparținea unei societăți comerciale din Mureș, care a fost și amendată în urma unor nereguli legate de transportul materialului lemnos.

În acest weekend, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Găneasa, în timp ce acționaau pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de material lemnos, au depistat în trafic, pe raza comunei Găneasa, un bărbat, de 51 de ani, Hodac, judeţul Mureş, în timp ce transporta cu un autotren cherestea.

Bărbatul a prezentat un aviz de însoţire secundar pentru o cantitatea de 55 metri cubi cherestea molid, rezultând neconcordanţe cu datele înscrise în aplicaţia „WOODTRACKING”.

„În urma inventarierii materialului lemnos, cantitatea 54,11 metri cubi de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Balș. Valoarea materialului lemnos confiscat este de 36.145,48 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here