Bugetul României mai poate aştepta, ministrul “Discotecă” a fost în plimbare în Cuba, cu escală prin Moscova: “Și un milion dacă era să coste biletele”

Cu mai puţin de o lună până la finalul anului şi cu un proiect de buget pe 2019 ce nu a ajuns încă în Bucureşti, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici are alte preocupări. Mai exact, acesta a plecat imediat după ceremoniile de Ziua Naţională în Cuba cu o escală prin Moscova.

Întrebat despre aceste informaţii, Eugen Teodorovici a susţinut că a fost în această vizită alături de Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, cu un mandat primit de la premierul Viorica Dăncilă.

“Asta a fost ruta de zbor”, a explicat Teodorovici, la Antena 3, când a fost întrebat de ce escală a fost făcută la Moscova.

“Am plecat cu ruta de zbor singura posibilă la acel moment”, a argumentat “Discotecă”, precizând că la Havana a stat “câteva ore”, pentru a reveni apoi la Bruxelles.

Acesta a prezentat mandatul cu care a plecat şi a susţinut că în timpul vizitei au avut loc întâlniri cu vicepreședintele țării, cu ministrul Finanțelor și cu ministrul Sănătății. Discuțiile ar fi vizat “datoria istorică a Cubei” și relansarea relațiilor comerciale, precum și chestiuni legate de cooperarea în domeniul medical, a susţinut Teodorovici.

Acesta a infirmat orice acuzaţie că această deplasare a avut mai mult rol de vacanţă decât în interesul României.

“Nu am fost în vacanță. De succesul acestei misiuni va depinde viața copiilor și de PSD-iști, și de PNL-iști, și de USR-iști (…) Toți știau că am fost acolo, și serviciile noastre secrete”, a precizat Teodorovici, acuzând că cei care critică deplasarea astfel “pot pune în pericol o discuție la nivel bilateral între două state”.

Cât despre informaţii că biletele ar fi costat 15.000 de dolari, Eugen Teodorivici a răspuns arogant că nu banii ar conta.

“Și un milion dacă era să coste biletele” având în vedere “efectele pentru piața din România era un preț mic”, a susţinut Teodorovici.

În tot acest timp, proiectul de lege al bugetului pe 2019 este aşteptat în Parlament pentru a putea fi aprobat şi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here