Teroare la Strasbourg: Cel puţin 3 morţi şi 12 răniţi în urma atacului armat. Autorul era în vizorul autorităţilor drept un risc la securitatea Franţei

Trei morţi şi cel puţin 12 răniţi. Este cel mai recent bilanţ al atacului terorist de marţi noapte de la Strasbourg. Atacatorul, rănit în urma unui schimb de focuri, a reuşit să fugă după atac, dar autorităţile au anunţat că a fost deja identificat. Individul era monitorizat şi era considerat un risc la securitatea Franţei, spun anchetatorii. 

Tot oraşul a fost blocat după atacat, iar Parlamentul European a fost izolat cu tot cu politicieni în el. Printre ei şi eurodeputaţi români. Potrivit Ministerului de Externe, printre victimele atentatului nu sunt cetăţeni de origine română.

Atacul a avut loc chiar în apropierea Târgului de Crăciun din Strasbourg. Atentatorul a tras primele focuri de armă pe o străduţă din centrul oraşului, împuşcând doi oameni, după care a fugit.

La câteva sute de metri a deschis din nou focul, iar alte victime au căzut sub gloanţe. La un moment dat, afost încercuit de poliţie, dar a reuşit să scape după un schimb de focuri. Poliţiştii spun însă că au reuşit să îl rănească.

Imediat după atac tot oraşul a fost închis. Târgul de Crăciun a fost anulat, traficul pe autostrada A35 a fost blocat, iar la intrările în Strasbourg au fost instituite filtre. Sute de poliţişti şi membri ai trupelor speciale patrulează pe străzi, iar două elicoptere au fost trimise să survoleze oraşul. Omenii au fost sfătuiţi să rămână în case, iar cei aflaţi pe străzi au fost adăpostiţi în restaurantele şi barurile din zonă.

De asemenea, sediul Parlamentului European a fost izolat de forţele de ordine. Nimeni nu a mai putut intra şi nici ieşi din zonă. Printre eurodeputaţii prinşi în perimetrul izolat s-au aflat şi politicieni români. Într-o intervenţie pentru postul nostru de televiziune, europarlamentarul Cristian Buşoi a explicat care este situaţia în Strasbourg.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here