Informații de ultimă oră despre Legea pensiilor. Ce s-a întâmplat în Parlament

Probleme serioase pentru coaliţia PSD-ALDE de a mai trece proiectele de lege de Camera Deputaţilor. Legea pensiilor mult trâmbiţată de căteva luni a fost amânată din nou miercuri când trebuia să fie dezbătută şi votată în Camera Deputaţilor.

Totul după ce la şedinţa de plen de marţi, liderii PSD au constant că nu pot strânge majoritatea necesară de 165 de voturi pentru a fi siguri că vor trece legea şi astfel au considerat că este mai bine să o amâne decât să rişte o infrângere dură.

Preşedintele de şedinţă Florin Iordache a motivat amânarea dezbaterii pe legea pensiilor pe faptul că raportul Comisiei pentru Muncă nu a ajuns la Biroul Permanent, astfel că proiectul va fi amânat pentru săptămâna viitoare.

Proiectul de lege al Guvernului, care a suferit mai multe modificări, atât la Senat, cât şi în comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, se afla pe ordinea de miercuri a Camerei Deputaţilor.

Acest scandal vine şi în contextul în care opoziţia va boicota toate şedinţele conduse de Florin Iordache sau Eugen Nicolicea, vicepreşedinţii de la PSD cărora li s-a cerut schimbarea din funcţie.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here