Theresa May, aproape de a fi demisă: Partidul Conservator votează miercuri o moţiune de neîncredere împotriva premierul britanic

Scandalul privind acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea să îi aducă finalul Theresei May mai repede decât e prevăzut. Premierul britanic va trebui să supravieţuiască miercuri unui vot de neîncredere în interiorul propriului partid.

Liderul grupului parlamentar al conservatorilor britanici, Graham Brady a anunţat un vot pentru orele 20 şi 22, ora României, după ce au fost primite 48 de scrisori împotriva sa, pragul necesar de 15% din parlamentari, arată BBC.

Theresa May va fi demisă de la conducerea Partidului Conservator dacă 158 din cei 315 de parlamentari conservatori vor vota acum împotriva ei, iar acest vot de neîncredere va forţa practic demisia sa şi din fruntea Guvernului.

Theresa May se află în fruntea guvernului britanic din 2016, devenind premier imediat după demisia lui David Cameron ca urmare a referendumului privind Brexitul. Aceasta se confruntă în ultima perioadă cu critici tot mai dure privind acordul de retragere din Uniunea Europeană negociat cu Bruxellesul.

Marţi, acordul de Brexit trebuia să intre la vot în Camera Comunelor din Parlamentul de la Londra, dar votul a fost amânat în condiţiile în care şansele de reuşită erau infime.

Cu toate acestea, liderii europeni au respins o posibilă redeschidere a subiectului, afirmând că aceasta va rămâne forma finală a acordului de Brexit.

În cazul în are acordul va fi respins, Marea Britanie riscă să părăsească Uniunea Europeană fără niciun acord. Numeroase voci au cerut un nou vot privind Brexitul, dar nicio forţă politică de la Londra nu şi-a anunţat sprijinul până în prezent.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here