Anca Jurma, șefa DNA: Un Cod penal ar trebui dezbătut în Parlament, mai degrabă decât adoptat printr-o OUG

Sursa: romaniatv.net

Codul penal este un act normativ atât de important, încât ar trebui dezbătut în Parlament, mai degrabă decât adoptat printr-o ordonanță de urgență, a declarat Anca Jurma, procuror-șef interimar al DNA.

„Nu e competenţa noastră să discutăm despre modul în care legile sunt adoptate în România, doar pot să-mi exprim opinia personală, în sensul că un act normativ de o importanţă atât de mare, cum este un Cod penal, ar trebui dezbătut în Parlament, mai degrabă decât adoptat printr-o ordonanţă de urgenţă. Repet, nu sunt constituţionalist şi noi va trebui să aplicăm legea aşa cum se va adopta”, a declarat Anca Jurma, citată de Agerpres.

Întrebată ce părere are pe subiectul amnistie şi graţiere, Jurma a răspuns: „Nu aş vrea să mă pronunţ asupra lucrurilor (…) de competenţa legislativului, dar trebuie să ţinem seama că în momentul în care legislaţia penală şi procesual penală într-un stat membru – şi România este un stat membru – nu este suficient de puternică, acest lucru se poate repercuta asupra anchetelor privind fraude europene şi implicit asupra eficienţei procurorului european”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here