Klaus Iohannis, despre o ordonanţă pe codurile penale: Pur și simplu nu se poate. Există practică CCR care spune că ar fi neconstituţional

Preşedintele Klaus Iohannis a respins joi posibilitatea emiterii de către Guvern a unei ordonanţe de urgenţă de modificare a codurilor penale afirmând că există deja o decizie a Curţii Constituţionale care stipulează clar că nu se poate emite OUG când există proiectul în circuit parlamentar.

“Asta pur şi simplu nu se poate. S-a mai încercat. Există practica Curţii Constituţionale a României, care le-a declarat neconstituţionale. Guvernul nu poate legifera prin ordonanţă de urgenţă pe o speţă care se află în procedură în Parlament. Deci nu se poate”, a arătat Klaus Iohannis într-o declaraţie susţinută la Bruxelles.

Acesta lucru a fost contrazis anterior de Tudorel Toader care a afirmat Acesta că sunt diferenţe importante între situaţia din prezent cu ordonanţa pe codurile penale şi cea din 2010 privind legea educaţiei care a fost declarată neconstituţională.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here