Decizie de ULTIMĂ ORĂ în sectorul financiar-bancar! Peste 26.000 de salariați sunt AFECTAŢI

A fost semnat primul contract colectiv de muncă din sectorul financiar-bancar, în urma întâlnirii dintre Federația Patronală a Serviciilor Financiare din România – Federația FinBan și Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci – FSAB, informează Economica.net. 

Una dintre cele mai importante măsuri obţinute după negocieri este stabilirea unui salariu minim în bănci de 2.500 de lei. Contractul este încheiat pentru o perioadă de doi ani şi va afecta peste 26.000 de salariați din instituțiile financiare membre ale Consiliului Patronatelor Bancare din Romania și ale Patronatului Leasingului și Creditului din România.

Totodată, s-a stabilit acordarea unor salarii minime compensatorii.

“Astfel: între 1-5 ani vechime – se acordă un salariu compensatoriu. Între 5-10 ani, două salarii compensatorii, între 10-15 ani vechime, iei trei salarii, iar peste 15 ani vechime – 4 salarii.

De asemenea, am mai reușit ca timpul de deschidere și închidere a unității bancare să fie contabilizată ca timp de lucru și intră în programul de lucru de 8 ore. Apoi, am mai reușit să determinăm partenerii să înțeleagă necesitatea pregătirii profesionale continue.

Astfel, dacă un salariat identifică un curs de pregătire care poate aduce plusvaloare și companiei, atunci aceasta să contribuie cu jumătate din suma necesară susținerii cursului”, a declarat Constantin Paraschiv, președintele Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here