Decizie definitivă: Fostul ministru Gabriel Berca va fi eliberat din închisoare

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca va ieşi de după gratii după ce joi Tribunalul Vaslui a decis să aprobe cererea acestuia privind eliberarea condiţionată. Decizia magistraţilor este definitivă.

Gabriel Berca era încarcerat de la finalul anului trecut după ce a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, Gabriel Berca, la data faptelor senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a Partidului Democrat Liberal, ar fi primit 185.000 de euro de la omul de afaceri Viorel Rusu, care avea un contract cu Primăria comunei Ardeoani, judeţul Bacău, iar instituţia trebuia să achite lucrările de construcţie, în valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri.

Faptele ar fi fost comise în perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, iar fostul senator Gabriel Berca, prin intermediul fostului deputat Mihai Banu, ar fi pretins şi primit banii atât pentru sine, cât şi pentru partidul din care făcea parte, de la omul de afaceri, pentru a-şi folosi influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către Primăria Ardeoani, susţin anchetatorii.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here