LOVITURĂ pentru Parchetul Slatina: Ionuț Ivan a fost ACHITAT de instanță!

Judecătoria Slatina l-a achitat, joi, pe fostul preşedinte al clubului de fotbal FC Olt, Ionuţ Ivan, în dosarul în care procurorii Parchetului local l-au trimis în instanță pentru delapidare, evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Totodată, magistrații slătineni au respins, ca nefondată, acţiunea civilă exercitată de către Asociaţia Club Sportiv FC Olt Slatina și au dispus ridicarea sechestrului asigurător instituit asupra teren pe care Ionuț Ivan îl deține în Slatina.

„În baza art. 396 alin. 1 şi 5 din Codul de procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza întâi din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Ivan Cătălin Ionuţ, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni aflate în legătură cu infracţiunea de evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art. 8 alin. 1 din Legea nr. 241/2005.

În baza art. 396 alin. 1 şi 5 din Codul de procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza a II – a din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Ivan Cătălin Ionuţ, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de Fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prev. şi ped. de art. 322 alin. 1 din Codul penal.

În baza art. 396 alin. 1 şi 5 din Codul de procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. c din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Ivan Cătălin Ionuţ, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de Delapidare, faptă prev. şi ped. de art. art. 295 alin. 1 din Codul penal cu aplicarea art. 308 alin. 1 şi 2 din Codul penal.

Constată că persoana vătămată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt a renunţat la pretenţiile civile formulate în cauză în legătură cu infracţiunea prev. şi ped. de art. 8 alin. 1 din Legea nr. 241/2005 – fila 195 vol. I dosar instanţă.

Respinge, ca nefondată, acţiunea civilă exercitată de către Asociaţia Club Sportiv FC Olt Slatina prin lichidator Casa de Insolvenţă GMC SPRL – fila 189 vol. I dosar instanţă.

Respinge, ca inadmisibilă, cererea de luare a măsurii asigurătorii a sechestrului astfel cum a fost formulată de persoana vătămată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt. În temeiul dispoziţiilor art. 404 alin. 4 lit. c din Codul de procedură penală, dispune ridicarea sechestrului asigurător instituit prin Ordonanţa procurorului din data de 03.06.2016 dată în dosar nr. 5786/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina şi pus în executare de către organele de poliţie prin procesul – verbal din data de 03.06.2016, asupra imobilului – teren în suprafaţă de 725 m2, intravilan, situat în mun. Slatina, str. Câmpului, jud. Olt, aparţinând inculpatului Ivan Cătălin Ionuţ”, se arată în sentința pronunțată joi de completul de judecată.

Hotărârea magistraților nu este definitivă, putând fi atacă cu apel.

Procurorii susțineau că, în cursul anilor 2013-2015, Ionuț Ivan, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Club Sportiv F.C. Olt Slatina, şi-ar fi însuşit, prin retragere din contul acestei asociaţii sau prin efectuarea de plăţi reprezentând angajamente ce nu aveau legătură cu aceasta, suma de 803 946 de lei, iar, în aceeaşi perioadă de timp, ar fi încheiat convenţii civile cu jucătorii de fotbal în scopul diminuării cuantumului obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat, şi, ulterior, ar fi beneficiat de rambursare de TVA în cuantum de 126 334 lei. De asemenea, fostul președinte al F.C. Olt Slatina ar fi semnat, în calitate de membru fondator al Asociației, statutul şi actul constitutiv conţinând menţiunea că cenzor al asociaţiei ar fi fost un expert contabil în condițiile în care menţiunea nu ar fi fost necorespunzătoare adevărului.

După administrarea probelor, însă, judecătorii au demontat, rând pe rând, acuzațiile procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here