Braconaj piscicol pe râul Olt/ Ce a pățit un tânăr prins „la lucru” fără autorizație/ FOTO

În timp ce executau o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe râul Olt, jandarmii au depistat, joi, un tânăr în timp ce pescuia în râu folosind unelte pentru care nu deținea autorizație.

„În jurul orelor 09.20, un bărbat în vârstă de 21 de ani, a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial în apa râului Olt în dreptul localităţii Tia Mare, cu patru unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 240 metri liniari, fără a deţine autorizaţie în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Iulian Mihai.

Jandarmii olteni i-au întocmit pescarului acte de constatare pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuitcomercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie şi pentru deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Uneltele de pescuit au fost ridicate de la făptuitor. Documentele întocmite de către jandarmi şi bunurile ridicate au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here