Moțiunea de cenzură, citită în Parlament: `Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece astăzi. Este o urgență națională`

Sursa foto: b1.ro

Moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Dăncilă a fost citită luni în Parlament.  Intitulată “Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, moțiunea a fost citită de deputatul liberal Pavel Popescu. 

În textul moțiunii, parlamentarii opoziției susțin că plecarea ”Guvernului marionetă al penalului Liviu Dragnea” este o urgență națională.

”Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece astăzi. Aceasta nu este o cerere a opoziției, ci este o urgență națională. Grupul infracțional organizat condus de domnul Liviu dragnea care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul ca să și-l supună într-un moment în care avem nevoie să fim puternici astăzi, mai mult decât oricând. Este periculos pentru interesele naționale ca țara să rămână pe mâna acestui grup infracțional organizat care distruge statul de drept, dinamitează stabilitatea politică și economică a României într-un moment de instabilitate națională și internațională.

Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta mereu pe umeri o răspundere istorică. (…) Alegerea pe care o veți face azi, doamnelor și domnilor din PSD, ALDE și UDMR este între Liviu Dragnea și România.

Doamna prim-ministru, programul de guvernare este lege. Dacă nu o respecți, te consideri demisionat. «Eu nu pot să-mi permit să vin cu un program de guvernare pe care românii să-l voteze și apoi să mai am curaj să merg pe stradă. Așa ceva nu fac.» Asta spunea în urmă cu doi ani un personaj sinistru pentru România care astăzi stă ascuns în propriul stat paralel și care pregătește zi de zi atacuri la adresa statulul de drept și la independența instituțiilor statului român.

Atunci când ați fost învestită, doamna prim-ministru, documentul aprobat de Parlament se numea «Programul de guvernare 2018-2020». Toate acțiunile Guvernului condus de dumneavoastră au transformat acest document cu caracter de lege în «programul de guvernare după anul 2021», deoarece toate angajamentele au fost amânate după această dată”, se arată în textul moțiunii de cenzură care a fost citit luni în Parlament.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here