ȘCOLI ÎNCHISE în mai multe județe, inclusiv în Olt/ Unde vor fi cursuri suspendate marți

Cursurile au fost suspendate integral, luni, în judeţele Timiş şi Mehedinţi, dar şi în unele unităţi şcolare din Arad, Argeş, Bihor, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramureş, Olt, Satu Mare şi Vâlcea, din cauza vremii sau a unor probleme în alimentarea cu electricitate, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Potrivit România TV, școlile din Timiş vor rămâne închise şi marţi, la fel şi unele unităţi de învăţământ din Arad, Mehedinţi şi Vâlcea.

Potrivit Ministerului Educaţiei, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile au fost suspendate integral, luni, în judeţele Mehedinţi şi Timiş, în urma reuniunilor comitetelor pentru situaţii de urgenţă.

Din motive similare sau din cauza unor probleme de alimentare cu energie electrică, luni nu s-au desfăşurat cursuri în mai multe unităţi de învăţământ din ţară: Arad (40), Argeş (13), Bihor (9), Caraş-Severin (33), Cluj (1), Dolj (2), Hunedoara (33), Maramureş (4), Olt (1), Satu Mare (10) şi Vâlcea (35).

„În Olt, am avut o unitate de învățământ în Teslui unde cursurile au fost suspendate luni din cauza unei pene de curent. Încă din noaptea de duminică spre luni școala a rămas nealimentată cu energie electrică. Situația a fost remediată, iar alte probleme nu avem, toate unitățile școlare funcționează normal”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, Adrian Bărbulete.

Pentru unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Timiş suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă şi pentru mâine, 18 decembrie. De asemenea, marţi, 18 decembrie, ca urmare a vremii nefavorabile sau a unor avarii la reţeaua de energie electrică nu se vor susţine ore de curs în unităţi de învăţământ din judeţele Arad (40), Mehedinţi (24) şi Vâlcea (1), arată sursa citată.

Ministerul Educaţiei precizează că aceste informaţii au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene, în cursul zilei de luni, situaţia urmând să fie actualizată pe măsură ce apar noi date.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here