Toader, despre amnistie și grațiere: Ultima soluţie de îndreptare a unor abuzuri

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că va exista o singură Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, documentul aflându-se deja în lucru la Ministerul Justiţiei. 

”Lucrăm la un draft, un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală în acord cu deciziile CCR și pentru transpunerea celor două directive: confiscarea extinsă la codul penal și consolidrarea prezumției de nevinovăție la procedură penală. Mă voi consulta cu doamna prim-ministru, nu vom propune două ordonanțe de urgență, ci una singură”, a spus ministrul Justiției, luni dimineață.

Toader a mai precizat că amnistia şi graţierea ar putea fi ultima soluţie pentru corectarea unor abuzuri, deci dacă vor exista alte măsuri, atunci vor fi aplicate acelea: ”Dacă există alte soluții legislative, evident, de îndreptare a abuzurilor comise, evident și normal s-a exprimat acordul cu respectivele soluții. Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia, grațierea să fie ultima soluție de îndreptare a respectivelor abuzuri. Ne aflăm în acest stadiu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here