Un nou centru de zi pentru persoanele vârstnice va fi construit în Olt/ VIDEO

Un nou centru de zi va fi construit în Olt cu fonduri europene. Instituția va fi construită în localitatea Vitomirești. Un proiect de hotărâre a fost adoptat în acest sens de aleșii Oltului, joi, în ultima ședință ordinară a Consiliului Județean din acest an.

Proiectul „Centru de zi pentru persoane vârstnice Vitomirești” a fost aprobat în Consiliul Județean deoarece instituția este partener în acesta, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, pentru cofinanțarea respectivului proiect, care va avea o valoare de peste 2,7 milioane de lei. Finanțarea va veni prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

„Nu este primul proiect de acest gen. Primării din județ au mai accesat fonduri, construind astfel de centre; este vorba despre primăriile Bărăști și Sârbii Măgura. Noi am intrat, prin  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, ca parteneri, pentru că trebuia să îi susținem cu cofinanțarea și pentru desfășurarea ulterioară pe timp de cinci ani a activității în aceste centre. Iată și la Vitomirești primăria a inițiat un astfel de proiect, prin accesare de fonduri europene, iar în acest proiect Consiliul Județean a intrat partener”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Pentru asemenea proiecte se fac, mai întâi, studii de oportunitate, astfel încât ele să devină eligibile și să atragă finanțare.

„Atunci când primăriile depun aceste proiecte fac și studii de oportunitate și văd dacă un astfel de centru are eficiență și randament, pentru că altfel nu este eligibil proiectul”, a mai declarat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here