Aproape 2.000 de persoane au solicitat ajutorul SMURD în ultimele două zile

Sărbătorile de iarnă înseamnă o perioadă de foc, la propriu, pentru pompieri. Numai în Ajun şi în prima zi de Crăciun, mii de ofiţeri ISU au intervenit pentru stingerea a peste 149 de incendii.

În Ajun și în prima zi de Crăciun, pompierii au intervenit în 2.266 de situații de urgență, cu 11 cazuri mai puţin faţă de perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 1.838 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, dar și în alte 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere.

De asemenea, salvatorii au acţionat în 71 situații pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, iar 15 oameni au fost salvaţi din incendii sau alte situații deosebite. În perioada Crăciunului, zilnic sunt mobilizaţi peste 5.100 de pompieri.

În ajunul şi prima zi a Crăciunului (24 şi 25 decembrie), la nivel naţional s-au înregistrat 2.266 situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, iar echipajele SMURD au acţionat în 1838 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 71 situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 195 misiuni de protejare a comunităţilor”, anunţă IGSU, precizând că în minivacanţa de Crăciun, peste 5.100 de pompieri se află zilnic la datorie.

„Reamintim cetăţenilor ca în această perioadă să manifeste prudenţă maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalaţia electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice şi să nu lase copiii nesupravegheaţi în locuinţe”, menţionează IGSU.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here