Iohannis a semnat vacantarea funcției de ministru al Dezvoltării după ce Paul Stănescu a demisionat

Klaus Iohannis a semnat joi decretele privind demisia miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova, după ce, în 19 decembrie 2018, Curtea Constituțională a decis că președintele României trebuie să semneze „de îndată” vacantarea celor două funcții. Cei doi au demisionat în noiembrie 2018, la presiunile politice ale social-democraților controlați de Liviu Dragnea.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 3 ianuarie a.c., următoarele decrete:

  • Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice;
  • Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Lucian Şova, ministrul transporturilor”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prezidențiale.

Dacă ministrul Transporturilor Lucian Șova a „punctat” doar eșecuri, premierul Viorica Dăncilă a recunoscut, săptămâna trecută, meritele viceprim-ministrului Paul Stănescu în fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale pentru salvarea Programului Operaţional Regional 2014-2020, arătând prin aceasta că remanierea lui Stănescu a avut la bază doar rațiuni de ordin politic după ce acesta, alături de mai mulți colegi de partid, i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate de la conducerea partidului.

„(…) Iată că un ministru pe care unii îl vor înlăturat din Guvern, din cauza unui delict de opinie, a reuşit să facă ceea ce alţii nu credeau că va fi posibil! Dacă riscul de dezangajare pentru POR era de 850 de milioane de euro, prin măsurile pe care le-am luat, nu doar că am evitat acest risc, ci am atras chiar mai mulți bani, adică 876 de milioane de euro, pentru proiecte din domeniile sănătăţii, educaţiei, monumentelor istorice, drumurilor judeţene şi mobilităţii urbane!

Ce concluzie putem trage de aici? Că ministrul Stănescu trebuie înlăturat pentru că a salvat POR-ul sau pentru că are alte păreri față de activitatea de partid, în ceea ce privește ingerința politicului în munca specialiștilor? Eu sunt un om de echipă și cred că a face parte din echipă înseamnă că ai dreptul să spui și ce este greșit, nu doar ce-i place cuiva să audă! Cred că avem obligația morală de-a nu ascunde sub preș frustrările ori neîmplinirile! Cred că trebuie să fim responsabili și onești! Cred în continuare că trebuie să rămânem uniți și să guvernăm responsabil! Și mai cred în omul potrivit la locul potrivit, pentru că trebuie să avem încredere în specialiști și în experiența lor! Și rămân la părerea mea: dacă, uneori, ai o altă opinie, aceasta poate fi cea corectă!”, a declarat, după ce Dăncilă l-a lăudat, Paul Stănescu, care, la presiunea premierului României și a social-democraților controlați de Nicolae Dragnea, a fost de acord să își depună demisia din funcțiile de ministru și vicepremier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here