Un salon de coafură din Slatina, amendat cu 20.000 de lei pentru muncă la negru

Un salon de coafură din Slatina a primit, luna trecută, o sancțiune drastică din partea inspectorilor de muncă după ce aceștia au depistat că firma specializată în activități de înfrumusețare folosea în muncă o persoană fără forme legale.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat, luna trecută, 191 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Reprezentanții ITM au aplicat, în timpul controalelor, peste 90 de sancțiuni, dintre care 88 de avertismente și patru amenzi în valoare de 30.000 de lei. O amendă uriașă, de 20.000 de lei, i-a fost aplicată unui salon de coafură din Slatina, pentru că folosea în muncă o persoană căruia nu îi fusese încheiat un contract în acest sens.

Alte deficiențe depistate de inspectorii de muncă în timpul controalelor au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție și neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here