Olt: După ce a ucis un biciclist și a accidentat GRAV un pieton, șoferul are încă drept de circulație. Explicația polițiștilor/ FOTO

Tânărul de 18 de ani din Slatina care în urmă cu aproape o lună a accidentat mortal un biciclist din Perieți și căruia polițiștii nu i-au suspendat permisul de conducere a mai provocat un accident, în 4 ianuarie, în Slatina, unde a lovit un tânăr, de 21 de ani, pe trecerea de pietoni. După impact, șoferul ar fi încercat să fugă de la locul faptei. El ar fi fost însă reținut de mai mulți martori și predat polițiștilor. În ciuda faptelor sale, conducătorul auto a rămas cu dreptul de a conduce autoturismul. Explicația polițiștilor: nu era băut în timpul producerii accidentelor.

Evenimentul din 4 ianuarie a avut loc pe bulevardul A.I. Cuza din Slatina, între zona Vâlcea și Gară, unde victima a fost lovită pe trecerea de pietoni. Impactul a fost extrem de mare, încât tânărul de 21 de ani ar fi fost aruncat circa 20 de metri. Atât acest element, cât și faptul că mașina a putut fi oprită la circa 100 de metri distanță față de locul incidentului indică faptul că șoferul circula cu viteză foarte mare.

Victima a fost preluată de o ambulanță și transportată, în stare foarte gravă, la spital. Medicii slătineni au dispus transferarea ei la Spitalul Clinic de Urgență Craiova.

„Am avut vineri, într-adevăr, un pacient dintr-un accident rutier care a fost adus la noi cu traumatisme cranio-cerebrale și toracice severe. El a fost transferat la spitalul din Craiova”, a confirmat directorul medical al spitalului din Slatina, doctorul Andrei Ștefănescu.

Mașina a putut fi oprită la circa 100 de metri față de locul accidentului

Evenimentul din Slatina a avut loc la nici o lună după ce, același conducător auto, a lovit mortal un biciclist din Perieți, pe raza acestei localități.

Victima a fost găsită de echipele medicale în stop cardio-respirator. I s-au aplicat manevre de resuscitare la care biciclistul a răspuns. Ulterior, în drum spre spital, a intrat din nou în stop cardio-respirator și a murit.

Deși victima a decedat, șoferului vinovat nu i-a fost suspendat permisul de conducere. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Cristian Grigorescu, a explicat că doar în cazul în care șoferul ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice permisul i-ar fi putut fi suspendat.

„Legal, dacă nu a fost sub influența alcoolului, are drept de conducere”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Cristian Grigorescu, care a confirmat că este vorba de același conducător auto în cazul ambelor evenimente rutiere.

Biciclistul a murit în ambulanța care îl transporta la spital

Autorul celor două accidente este acum cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

__________

După ce-a de-a doua ispravă a șoferului din Slatina, zeci de internauți au reacționat pe rețelele de socializare, inclusiv persoane care susțin că au fost martore la accidentul din Slatina, dar și oameni care susțin că sunt rude cu prima victimă.

„Robert Drăghici este numele acestui criminal, am fost de fata la accidentul din Slatina cu tânărul de pe trecerea de pietoni , intr-adevăr voia sa fuga de la locul accidentului , iar eu cu un amic și cu încă un locatar ne am dus dupa dânșii (mai era cu un amic), așa ceva este inadmisibil!”, a scris unul dintre internauți.

„Dacă as putea i-as trata cu aceeasi moneda pe oamenii astia de nimic! Nu pot face legea după bunul meu plac! Credeți ca mie imi e ușor sa VĂD așa ceva ??? Imi venea să sar pe el sa îl las cum l-a lăsat pe băiatul ăla săracul , dar nu rezolvam nimic! Ar trebui sa ne revoltam in privința asta, altfel vom fi popicele oamenilor inconștienți!”, a scris aceeași persoană.

„Ada Jojo are dreptate. Eu cu ea si inca o persoana ne-am dus dupa el cand vroia sa plece de la fata locului. Si, Ioana Popescu, ai fi dorit sa il lasam sa plece?? Sa zica mersi ca nu a fost calcat in picioare de multime”, se arată într-o altă postare.

„Acest criminal mi-a omorât fratele, e lăsat în libertate”, susține o internaută.

„SUSPENDAT PERMISUL PE VIATA, DACA E VITEZOMAN SI OMOARA OAMENI, UN CRIMINAL”, este de părere un bărbat.

„Am zis prima data la Perieți, incepător… să fim mai ințelegători… dar văd că ăsta omoară câte un om pe lună!!! Și mai grav, POLIȚIA i-a lăsat permisul să omoare in continuare!!”, a scris un alt internaut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here