Meleșcanu, replică după ce a fost dojenit de Dragnea: Trebuie să fim foarte serioși și să ne respectăm angajamentele pe care ni le-am asumat

Ministrul de Externe a ținut să-i dea o replică șefului PSD, care i-a reproșat că nu este suficient de vioi. Teodor Meleșcanu a ținut să precizeze că a fi vioi înseamnă de multe ori a te repezi foarte tare și a sări de la una la alta, or lucrul cel mai important este continuitatea și stabilitatea în politica externă.

”Da, eu sunt absolut de acord. Am o mare deficiență: sunt ardelean. Mă gândesc de șapte ori înainte de a tăia un lucru și evident că pentru profesia pe care o am și pentru funcția pe care o am cred că lucrul cel mai important este continuitate și stabilitate în politica externă. Asta îți dă credibilitate. Nu poți sări de la una la alta și mișca foarte repede. A fi vioi înseamnă de multe ori a te repezi foarte tare înainte într-un domeniu sau altul. După părerea mea, în materie de politică externă, trebuie să fim foarte serioși. Să gândim serios, să fim predictibili și să ne respectăm angajamentele pe care le-am asumat”, a declarat Teodor Meleșcanu, pentru Digi24.

Meleșcanu a mai afirmat că până pe 15 ianuarie va primi rapoarte de la toate misiunile diplomatice cu activitatea ambasadorilor și va întocmi un raport pe care îl va prezenta premierului Viorica Dăncilă. Întrebat dacă va primi și Liviu Dragnea acest raport, ministrul a răspuns: ”Sigur, dar eu pot oricând, noi avem o relație personală foarte bună și sunt oricând gata să discut orice probleme care privesc domeniul pe care îl administrez în prezent”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here