Stăpânii de sclavi de la Berevoești, unde și un bărbat din Olt a fost sechestrat, au luat ani grei de pușcărie

Sursa foto: b1.ro

Pedepse definitive în dosarul “stăpânilor” de sclavi care au exploatat, ani întregi, copii şi adulţi sechestraţi în satul Berevoeşti, din Argeş. Cea mai mare pedeapsă primită de inculpaţi este de 18 ani şi 10 luni de închisoare, informează B1 TV. Printre sclavii sechestrați s-a aflat și un bărbat din Olt.

Șapte persoane au primit condamnări definitive în acest ultim dosar, după ce instanţa a respins, ca nefondate, apelurile formulate de stăpânii de sclavi împotriva deciziei Tribunalul Argeş.

„Cea mai mare dintre pedepse este 18 ani şi 10 luni de închisoare.

Prin aceeaşi decizie, pronunţată la sfârşitul săptămânii trecute, ceilalţi indivizi au primit pedepse cuprinse între cinci ani şi două luni şi 11 ani şi șase luni închisoare.

Mai mult, cei şapte inculpaţi trebuie să plătească şi daune de 160.000 de euro unui număr de opt victime”, mai scrie B1 TV.

Inculpaţii sunt acuzaţi că au sechestrat şi exploatat, ani de zile, mai mulţi copii şi adulţi din localitatea argeşeană, Berevoeşti. După mai multe descinderi făcute de autorităţi în 2016, nu mai puţin de 38 de persoane de etnie rromă au fost trimise în judecată. Iar pentru una dintre acestea, instanţa a aşteptat rezultatul unei expertize.

Printre persoanele sechestrate la Berevoești s-a numărat și un bărbat din Olt. Este vorba despre Ionuț Iordache, de 33 de ani, din localitatea Tufeni, care a fost găsit legat în lanțuri și care, în octombrie 2017, și-a ucis tatăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here