Control la DNA Oradea, după înregistrările din spațiul public în care se vorbește despre ”liniștirea” unor judecători: Inspecția Judiciară a fost sesizată

Procurorul șef al DNA, Călin Nistor, dispus începerea unui control la Serviciul teritorial Oradea, după ce în spațiul public au apărut înregistrări ale discuțiilor unor procurori de la DNA Oradea care vorbesc despre “liniștirea” unor judecători, se arată într-un comunicat de presă al DNA. 

De asemenea, în acest caz a fost sesizată Inspecția Judiciară pentru a verifica eventuale abateri disciplinare ale procurorilor de la DNA Oradea.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al DNA:

În temeiul prevederilor art. 65 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, ale art. 7 lit. s) din Regulamentul de ordine interioară a Direcției Naționale Anticorupție, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 1643/C/2015 și ale dispozițiilor art. 3 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2002, coroborate cu dispozițiile art. 85 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată,

Procurorul șef adjunct, care exercită atribuțiile procurorului șef al DNA, domnul Nistor Călin, a dispus efectuarea unui control la Serviciul teritorial Oradea, având ca obiect activitatea de urmărire penală desfășurată de procurorii din cadrul acestei unități de Parchet în cauzele despre care se face vorbire în înregistrările apărute în spațiul public.

Precizăm că, după finalizarea acestei activități, se vor dispune măsuri în funcție rezultatele cuprinse în raportul de control ce se va întocmi cu această ocazie.

Totodată, a fost sesizată și Inspecția Judiciară din cadrul CSM pentru a verifica posibile abateri disciplinare săvârșite de procurorii din cadrul Serviciul teritorial Oradea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here