Dăncilă anunță un prim eșec la președinția Consiliului UE: Nu vom obține un acord politic

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, în timpul președinției române a Consiliului UE, nu se va ajunge la un acord politic între statele membre UE în privința cadrului financiar multianual deoarece părerile sunt prea divizate.

”Nu (nu vom obține un acord politic), avem o abordare realistă. Am spus că sper să facem pași importanți, dar nu vom obține un acord politic pentru că există o divizare a părerilor privind acest aspect între statele membre, iar Consiliulul UE din decembrie 2018 a reliefat acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă, pentru RRA.

Totodată, premierul a dat asigurări că autoritățile vor face tot posibilul pentru ca românii să beneficieze de aceleași drepturi și după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană: ”Cetățenii trebuie să rămână prioritatea noastră. De asemenea trebuie să sprijinim eforturile Comisiei Europene, a negociatorului șef și a celorlalte instituții europene pentru a asigura cadrul instituțional necesar în oricare dintre scenariile care s-ar putea concretiza în perioada următoare. Cred că obținerea unității statelor membre în jurul principiilor stabilite la nivelul UE este important în acest dosar”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here