Companii din Olt, amendate de polițiști pentru că nu își păstrează în siguranță banii

Mexican currency is seen in the cash register drawer alongside U.S. Dollars as a cashier makes change for a customer in Dallas, Texas, August 25, 2007. REUTERS/Jessica Rinaldi

În contextul creşterii volumului de masă monetară tranzacţionată în perioada sărbătorilor de iarnă, implicit a amplificării riscului criminogen în manipularea, depozitarea şi transportul de valori monetare, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au intensificat, în perioada 10 – 28 decembrie 2018, activităţile de verificare și control la unitățile economice în scopul prevenirii şi combaterii infracţionalităţii specifice şi derulării operaţiunilor cu numerar în condiţii de siguranţă. Oamenii legii au depistat nereguli pentru care au aplicat mai multe amenzi.

În cadrul acestei acţiuni, polițiștii au efectuat controale la 88 de casierii colectoare, 26 de hipermaket-uri/ centre comerciale, 88 de stații de carburant, precum și alte 21 de locuri de depozitare a valorilor monetare.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.600 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 333/ 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Pentru prevenirea furturilor din societățile comerciale, poliția vă recomandă:

– Învăţaţi-vă salariaţii să fie atenţi şi să recunoască potenţialii infractori care, de obicei, privesc mai degrabă în jurul camerei decât la produse şi au un comportament specific.

– Montaţi oglinzi care vă pot ajuta să supravegheaţi colţurile în care în mod normal nu ajungeţi cu privirea.

– Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (carcase goale, cutii).

–  Procuraţi-vă şi montaţi în magazin sau chioşc un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoţilor în interior.

–  Este recomandat ca uşa de acces în magazin să fie prevăzută cu un sistem de protecţie, de tip „clopot”, care să vă protejeze lacătul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here