Imagine RUȘINOASĂ pentru România: Condamnații Severin și Năstase în Ateneu, filosoful Mihai Șora și pianistul Dan Grigore afară/ FOTO

Sursa foto: b1.ro

România a marcat oficial, printr-un eveniment organizat la Ateneul Român, preluarea președinției Consiliului UE. Afară, în frig și ninsoare, sute de români au manifestat împotriva guvernării PSD-ALDE și pentru parcursul european al României.

În Ateneul Român, la ceremonie au asistat și au ținut discursuri: președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, și al Consiliului European, Donald Tusk.

Culmea, spre rușinea României, la marele eveniment au participat numeroși politicieni cu probleme penale. Printre ei, inclusiv Adrian Năstase și Adrian Severin, ambii trecuți pe la pușcărie pentru fapte de corupție. Și dacă în cazul lui Năstase o posibilă scuză a organizatorilor ar putea fi că acesta a fost premier al României, și în această calitate a fost invitat, pentru Adrian Severin chiar nu există nicio scuză. Și, de parcă nu era suficient, Severin a stat fix în lojă, chiar în spatele liderilor europeni.

Afară, printre sutele de oameni care manifestau s-au numărat Mihai Șora, filosoful ajuns la 102 ani, și marele pianist Dan Grigore.

Foto: Vladimir Tismăneanu

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here