Olt: Sute de kilograme de carne au fost confiscate de inspectorii sanitari veterinari

Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a desfășurat, în ultima lună din 2018, mai multe acțiuni de control pentru a peîntâmpina apariția îmbolnăvirii oamenilor în urma consumului de produse alimentare de origine animală și nonanimală. În cadrul verificărilor, inspectorii sanitari veterinari au depistat mai multe nereguli, punând sub sechestru sute de kilograme de carne care, ulterior, a fost distrusă. De asemenea, reprezentanții DSVSA Olt au aplicat și amenzi.

Inspectorii sanitar-veterinari au desfășurat controale în pieţele agro-alimentare, în abatoare și în unităţile de tranşare a cărnii, în unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/ supermarket, magazine alimentare etc.), fiind verificate un număr de 276 unitați.

„Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind modul de etichetare, fapt care a împiedicat stabilirea trasabilitații, de asemenea ambalaje deteriorate, fiind aplicate măsurile legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, Venera Popa.

În două magazine de desfacere a cărnii, a fost pusă sub sechestru cantitatea de 374,89 kg, până la dirijarea acesteia către o unitate de neutralizare.

„Cei doi agenți economici au fost sancționați, conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, cu amenzi în valoare de 20.000 lei”, a mai precizat Venera Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here