Cătălin Podoleanu, într-o nouă expoziție personală la Slatina/ FOTO

După 17 ani de la prima expoziție personală la Slatina, artistul plastic Cătălin Podoleanu revine cu o nouă ofertă expozițională pentru publicul iubitor de frumos din orașul-reședință de județ. Vernisajul noii expoziții, intitulată „Cartografii cromatice”, va avea loc miercuri, 16 ianuarie, la Galeria „Artis”.

Evenimentul, programat să înceapă la ora 17.00, este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Vâlcea, în parteneriat cu Muzeul Judeţean și Consiliul Județean. Oficiile de prezentator al evenimentului cad în sarcina directorului instituției gazdă, dr. Laurențiu Guțică. De asemenea, invitat de onoare al evenimentului este Gheorghe Dican, vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi preşedinte al UAP Vâlcea.

Cătălin Podoleanu a absolvit, în 1992, Liceul de Artă „Octav Bancilă” din Iaşi, Secţia de arte textile, clasa prof. Miruna Haşegan și, în 1998, Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design a Universității de Arte „Georghe Enescu” din Iași.

Membru stagiar al Filialei Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici din Români, artistul se află la cea de-a șaptea expoziție personală, după cea a expus în București (Casa Naţională a Armatei, în 2001), Slatina (Galeria „Artis” – 2001), Craiova (Galeria „Arta” – în 2005 și 2017), Râmnicu Vâlcea (Galeriile „Artex” – 2017), Târgu Jiu (Galeriile municipale de Artă – 2018) și în Bacău (Galeriile „Frunzetti”).

De asemenea, Cătălin Podoleanu a fost prezent cu lucrări în zeci de expoziții de grup și a participat la mai multe tabere de creație organizate în Olt, Vâlcea, Gorj și Caraș-Severin.

Expoziția care va fi vernisată miercuri rămâne deschisă publicului în perioada 16 ianuarie – 8 februarie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here